Guggenheim Venetië bezet

Guggenheim Venetië bezet

“At 10:20am this morning, two boat loads of artists and activists occupied the dock landing of the Peggy Guggenheim Collection in Venice. It marks the first joint action between GULF (Gulf Ultra Luxury Faction) and Gulf Labor, which is an official participant in the 2015 Venice Biennale, and two Italian organizations, Sale Docks in Venice and Macao from Milan — an independent art space which started organizing art workers in 2012. The crowd of roughly 40 people are hoisting banners and flags that read, “Meet Workers’ Demands” and other labor-related messages. The museum occupation is the latest effort to highlight labor issues impacting migrant workers at Saadiyat Island, where Guggenheim Abu Dhabi, Louvre Abu Dhabi, and other luxury culture brands are building outposts.”

Het Guggenheim komt de laatste jaren met name in het nieuws vanwege uitbuiting van arbeiders die het nieuwe filiaal in Abu Dhabi aan het bouwen zijn. Sinds vanochtend hebben demonstranten Guggenheim Venetië bezet, Hyperallergic doet doorlopend verlag.

Hyperallergic.com/205465/breaking-gulf-labor-and-other-arts-groups-occupy-venices-guggenheim-guggoccupied/

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*