Picasso en het preutse Amerika

De borsten van Picasso

“Fox has done Picasso a favour. Not only has it proved his art is still shocking and dangerous after all these years, but it has also given food for thought to anyone who sees Picasso as an old sexist satyr. Sexual politics are complicated when it comes to art. Who hates women – Picasso who painted all those breasts, or the TV station that smeared them out?”

Jonathan Jones over de geblurde borsten van Picasso bij de puriteinen van FOX. Billen mogen wel.

Theguardian.com/artanddesign/jonathanjonesblog/2015/may/15/picasso-fox-women-of-algiers-breasts

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*