Richard Geret – Sonic Landscape / Midnight Blink @ Time Square

TimeSquare-CS

De hele maand juni is op Time Square iedere nacht van 11.57 – 00.00 uur het werk van kunstenaar Richard Garet te zien. Hij maakte voor het Midnight Moment project een abstracte visualisatie van “specifieke Time Square” audio die hij ter plaatse over meerdere dagen in april opnam.

audio2

Kunstenaar Garet tijdens opnames in april dit jaar op Times Square

audio-photoAndreiSevernyforTsqarts

De opgenomen geluiden werden daarna vertaald in een abstract visueel dynamisch beeld dat Times Square Arts dan vervolgens in het Midnight Moment programma over verschillende “billboards” op Time Square laat zien. In dit werk horen wij als publiek dus geen audio maar zoals Garet het noemt “we luisteren met onze ogen!”

Richard-Asher-SherryRidlonDobbin-CS

Sherry Ridlon Dobbin (TSqArts) introduceert kunstenaar Richard Garet aan het publiek en vertelt over het Midnight Moment programma.

Midnight Moment begon in 2012 en is een gratis openbaar kunstprogramma geïnitieerd door de Times Square Advertising Coalitie en Times Square Alliance. Iedere nacht worden voor drie minuten lang een substantieel aantal van de enorme billboards op Times Square omgetoverd tot een digitale galerie.

Als je rondloopt, of als je voorbereid bent op de trappen zit van Times Square, word je om precies 11.57 na een countdown ineens onderdeel van een overweldigend gesynchroniseerd visueel schouwspel. Drie minuten later is het voorbij alsof het nooit gebeurd is en zit je weer middenin de advertenties van drank, banken, media en telecommunicatie.

Deze maand is het de beurt aan Richard Garet. Kunstenaars als Isaac Julien, Alfredo Jaar, Takeshi Murat, Robert Wilson, Andy Warhol en Yoko Ono gingen hem voor.

Kunstenaar Richard Garet over zijn Midnight Moment project:

youtube.com/watch?v=Xmb4siN_XRg

richardgaretexplains-CS

Kunstenaar Garet bij de walk & talk op de opening van het project

TS-announcement-CS

TS-foto Ka-Man-Tse for TSqArts

TS-foto Ka-Man-Tse for TSqArts1

TS-foto Ka-Man-Tse for TSqArts3

TS-foto Ka-Man-Tse for TSqArts4

TS-foto Ka-Man-Tse for TSqArts5

TS-foto Ka-Man-Tse for TSqArts6

TS-foto Ka-Man-Tse for TSqArts7

TS-foto Ka-Man-Tse for TSqArts8

Foto’s courtesy: Andrei Severny, Clint Spaulding & Ka-Man Tse voor TSqArts

About Sasha Dees 353 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*