Jef Geys @ SMAK

opening

    Spreekt boekdelen, deze reactie van de hoofdredacteur van De Morgen, 1979, op een voorstel van Geys.

Mooi, afgewogen maar weinig cerebraal en eigenlijk moet je Geys volledig in je kop hebben om de opzet te kunnen waarderen. Heel veel letterkes, fragmenten van fragmenten, de zoete inval op zijn kleinst, heel weinig beeld. Een moeilijke tentoonstelling met een archief centraal.

Ik vind het lastig want het maakt de tentoonstelling super-elitair. Dat kan en mag maar op zo’n onverbloemd besloten uitsluitingsconcept is wat af te dingen. Er is namelijk ook veel te genieten bij deze in Nederland weinig bekende kunstenaar.

Ik herinner mij Jef Geys / Martin Douven@ MuHKA Antwerpen. Dat was knettertof, tegelijk onbuigzaam, een persoonlijke eye-opener waar het Jef Geys betreft.

Hier is het interessant wat beklijft.

advertentie(s)

smak.be/nl/tentoonstelling/6152

Een beeldimpressie:

005

007

008

009

010

013

016

032

017

033

021

022

027

031

Nog tot 6-9.

smak.be/nl/tentoonstelling/6152

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*