Remy Jungerman – Crossing the Water

Remy Jungerman

“Het resultaat is werk dat op het eerste gezicht in de traditie staat van het modernisme van kunstenaars als Piet Mondriaan en Malevich maar dat tegelijkertijd zijn wortels heeft in de rituelen van de Winti en de dessins van de Marron in Suriname. Dat geeft zijn werk een spanning tussen de universele beeldtaal van het modernisme en de spirituele kracht van Voodoo en Winti.”

Tot mijn schande gemist deze zomer, de solo van Remy Jungerman in het Gemeentemuseum Den Haag.

Youtu.be/KxhPy-L0TBQ

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*