Bernie Sanders, “An Arts President”

Dat is even andere koek dan Rutte & Zijlstra, een Amerikaanse presidentskandidaat die zich krachtig uitspreekt voor de kunst en ook voor financiering daarvan door de overheid. Bij Bernie Sanders niet louter woorden maar ook daden. Als burgemeester van Burlington hielp hij met het opzetten van een lokaal punkhol en was hij een van de oprichters van Burlington City Arts , een kunstruimte waar ook een zekere Jeroen Jongeleen de afgelopen vijf weken mocht komen buitenspelen.

Volgens sommige peilingen ligt hij in de race om de democratische nominatie inmiddels voor op Hillary Clinton.

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*