Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Het lezen van Wizzywig maakt nieuwsgierig naar Piskors beroemdste werk, Hip Hop Family Tree. Een stamboom van de hip hop vanaf de vroege jaren zeventig tot begin jaren tachtig.

Eigenlijk is het onbegonnen werk, een decennium aan muziekgeschiedenis met tientallen hoofdrolspelers proberen te vatten in twee stripboeken. Daardoor komen sommige verhalen wel erg beknopt aan bod. Vooral ook omdat een groot deel van de geportreteerden een levensloop heeft waarmee je een boekenkast kan vullen, zeker wanneer de crack epidemie die New York halverwege de jaren tachtig teistert daar nog overheen komt. Het is het enige minpuntje. Net als Wizzywig is ook is ook Hip Hop Family Tree goed getekend en enthousiast geschreven, Piskor is duidelijk een fan. En dat maakt het ook voor niet ingewijden, zoals uw correspondent, toch bijzonder lezenswaardig.

Zelf kocht ik de eerste twee delen als luxe cadeaubox maar u kunt ze ook als losse delen, inmiddels drie, kopen.

Bol.com/nl/s/engelse-boeken/zoekresultaten/Ntt/the+family+tree/N/2420+8292/sc/books_en/index.html

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Ed Piskor, Hip Hop Family Tree

Te koop bij uw lokale stripspeciaalzaak maar natuurlijk ook online:

Bol.com/nl/s/engelse-boeken/zoekresultaten/Ntt/the+family+tree/N/2420+8292/sc/books_en/index.html

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*