Kunstenaar Jan De Cock verkoopt patrimonium Brussels Art Institute in Kuregem

4722747

“Jan De Cock heeft zijn atelier en de eeuwenoude gebouwen van het Brussels Art Institute in Kuregem te koop gesteld via Immoweb. Mogelijk komen daardoor zo’n 400 studenten en 50 leerkrachten van de kunsthumaniora Sint-Lukas uit Schaarbeek op straat te staan. […] De nu 39-jarige De Cock moest voor de aankoop van extra klaslokalen en een multifunctionele jazzbar 1 miljoen euro lenen en stak de voorbije jaren ook nog eens 500.000 euro privégeld in het project. De bank KBC wil nu haar geld terug aangezien het businessmodel van De Cock niet rendabel is.”

focus.knack.be/entertainment/kunst/kunstenaar-jan-de-cock-verkoopt-patrimonium-brussels-art-institute-in-kuregem/article-normal-676701.html

Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4790 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*