On Fire

On Fire

“THROUGHOUT ART HISTORY, artists’ studios are always burning down. Until only three or four decades ago, it was typical for artists to warm their workspaces with wood or coal fires. […] Strapped, as ever, for cash, he had installed the wood-burning stove himself. When one day he smelled burning, he at first thought it was one of his cigarettes; when he saw that the hot stovepipe had set the roof of the barn on fire, he calmly walked up to the main house to fetch a pot of water to pour down the chimney.”

Een boek over atelierbranden en de impact ervan op een kunstenaarsleven. Bovenstaand fragment komt uit het voorwoord: Nplusonemag.com/online-only/paper-monument/on-fire/

Kopen doet u het hele boek à $ 16 hier: Shop.nplusonemag.com/collections/featured/products/on-fire

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*