Wim Gijzen

Wim Gijzen

1969 Een weiland met koeien op het Schouwburgplein

Wimgijzen.nl

Wim Gijzen

1971 Verwisseling van naam van de steden Rotterdam en Den Haag

Wim Gijzen

1972 Een bezoek aan alle 863 gemeenten van Nederland

“In elke bezochte gemeente fotografeerde ik mijzelf, met een panoramacamera op statief, bij het gemeentebord.
In het dorp of de stad kocht ik 2 ansichtkaarten, verstuurde er 1 naar de Rotterdamse Kunst Stichting (toekomstig eigenaar van het werk) en hield er 1 zelf. De winkel waar ik de kaarten kocht werd door mij gefotografeerd, zoals ook de brievenbus waarin ik de kaart postte.

[…] Er waren in 1972 nog 863 zelfstandige gemeenten, nu zijn dat er nog maar 393.”

Wim_Gijzen_04

2011 Verbeke Foundation, Kemzeke, België

Wimgijzen.nl

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*