Creative Capital benoemt Curaçaose Susan (Suzy) Delvalle als Executive Director

Creative Capital heeft Susan Delvalle benoemd tot de nieuwe voorzitter en uitvoerend directeur. Delvalle volgt oprichter Ruby Lerner, de huidige voorzitter en uitvoerend directeur op die met pensioen gaat.

Delvalle geboren en getogen op Curaçao heeft een gedegen achtergrond in de kunst, fondsenwerving, en institutionele opbouw. Delvalle diende recentelijk als directeur van de Sugar Hill Children’s Museum of Art & Storytelling, waar ze toezicht hield op de opening van het nieuwe museum in New York City. Ze was eerder werkzaam als directeur van External Affairs bij El Museo del Barrio, waar ze het budget en het bezoekersaantal van het museum substantieel verruimde en de benodigde fondsen wierf (35 miljoen) voor de renovatie van het museum.

Susan Delvalle. “Ik bewonder Creative Capital’s unieke benadering van kunstfinanciering en ben vereerd om in de voetsporen Ruby Lerner te stappen. Ik kijk uit naar het werken met en leren van de creatieve gemeenschap om de gezamenlijke visie van de toekomst met baanbrekende nieuwe kunst en het bouwen duurzame carrières voor kunstenaars voor te zetten.”

Creative Capital baanbrekende aanpak is geïnspireerd op “venture kapitaal” principes. Het geeft sinds de oprichting in 1999 innovatieve kunstenaars in alle disciplines de tools die ze nodig hebben om hun visie te realiseren en een duurzame carrière te kunnen opbouwen. Creative Capital heeft een budget van $40 miljoen in de financiële en adviserende ondersteuning aan 511 projecten en 642 kunstenaars waaronder Kyle Abraham, Janine Antoni, LaToya Ruby Frazier, Theaster Gates, Meredith Monk, Laura Poitras, Rebecca Solnit en The Yes Men.

Verder bereikt Creative Capital 12.000 extra kunstenaars in meer dan 600 gemeenten door haar carrière en ontwikkeling workshops en webinars.

About Sasha Dees 338 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*