Kunstfietsroute Arnhem

4. De Kleine Kapel, Code Rood

  De Kleine Kapel, Code Rood

Sinds een paar jaar zijn de beeldende kunstinstellingen van Arnhem verbonden in het netwerk beeldendekunstarnhem.nl. Zowel het museum als kleine initiatieven maken deel uit van dit platform, dat is opgericht vanuit de gedachte dat als je samen optrekt, je een groter bereik hebt en dus meer aandacht en publiek. Op de gezamenlijke website kun je alle agenda’s van de deelnemers bekijken en aanvullende informatie vinden. Eens per jaar wordt er een fietsroute georganiseerd langs alle plekken, waar dan extra activiteiten plaatsvinden zoals optredens, kunstenaarsgesprekken of een performance. Die fietsroute is aankomend weekend, op zowel zaterdag als zondag.

Zomaar een greep uit het programma:

2. Code Rood

Voor wie nog nooit in de buurt is geweest: ga eerst naar Code Rood (alleen op zaterdag!).

6. Vuur in huis, Code Rood

Kunstenaarsenclave in de bossen op 7 km van het centrum, meestal geweldige tentoonstellingen en gekke dingen in vier verlaten plekken op een voormalig militair terrein. Sfeertje!! Er brandt doorgaans een vuurtje in één van de panden, wat een heel poëtisch beeld is dat je immer bijblijft.

advertentie(s)

3. Stookhuisje, Code Rood

In het Stookhuisje van Alphons ter Avest treedt Ingrun Schnitzler op en Robbie Cornelissen geeft een lezing over zijn onderzoek in de bossen van Schaarsbergen in het kader van het Verborgen Landschap. Uiteraard wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd met Flammkuchen und Bier in de Blitzbar die tegenwoordig Garage Royal heet.

1. Ide André op de vorige Code Rood

  Ide André op de vorige Code Rood

5. Picknickkleed Ide André, vorige Code Rood

  Picknickkleed Ide André, vorige Code Rood

7. Janske Hombergen, Studio Omstand

  Janske Hombergen, Studio Omstand

Bij Circa dit.. wordt er door Elejan van der Velde live een toevoeging gedaan aan de groeiende tentoonstelling Metaphorically Speaking, waar ik al eerder over schreef.

8. Paviljoen, Studio Omstand

Nieuwe plek: Studio Omstand. Eveneens in een verlaten industrieel pand met nieuwgebouwd paviljoen mooie presentatie van Frank Koolen, Lieven Hendriks en Jaap Kroneman. De gekleurde lappen van Janske Hombergen waaien er zachtjes in de wind.

9. Jaap Kroneman en Lieven Hendriks, Studio Omstand

  Jaap Kroneman en Lieven Hendriks, Studio Omstand

10. Frank Koolen, Studio Omstand

  Frank Koolen, Studio Omstand

11. Frank Koolen, Studio Omstand

  Frank Koolen, Studio Omstand

12.Frank Koolen, Studio Omstand

  Frank Koolen, Studio Omstand

Kunstfietsroute Arnhem

  Vanessa Jane Phaff , Plaatsmaken

Bij Plaatsmaken is het op zondag open huis: in alle ateliers zijn kunstenaars aan het werk, die uitleg geven over de techniek. Om 17 uur wordt de eerste solopresentatie in heel lange tijd van Vanessa Jane Phaff geopend.

Volledig programma en handige interactieve kaart op beeldendekunstarnhem.nl

About Inge Pollet 40 Articles
Schrijver, dichter, ex-kunstenaar. Werkt als tentoonstellingsmaker en projectontwikkelaar. Plaatsmaker voor kunst en poëzie. Redacteur, nadenker. Wildspotter buiten en binnen het veld. Atelierbezoeker. Hardloper. Sterrenkijker.

2 Comments

 1. Vandaag is Code Rood en morgen is er op veel andere plekken iets te doen. Code Rood is elke laatste zaterdag van de maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*