On Spam, Business Proposals (New York)

On Spam, Business Proposals (New York)

Toen ik begin mei in New York was om deel te nemen aan Not Invited bij Transmitter in Bushwick was dat een goede gelegenheid om op zoek te gaan naar leegstaande winkelpanden om een lokale versie te maken van mijn On Spam, Business Proposals. Een doorlopende fotoserie waarin ik lege winkelramen voorzie van een zakelijk voorstel gevonden in mijn spamfilter. Vervolgens fotografeer ik de ramen.

En hoewel veel mensen me verzekerden dat er meer dan genoeg leeg zou staan in Bushwick, door de ongekend snelle gentrificatie van de wijk wisselen panden continu van eigenaar, had ik na twee dagen nog niet één raam gespot. Gelukkig bracht New York correspondent Sasha Dees uitkomst. Een rondje galeries door downtown bleek al snel een veel betere gelegenheid om op zoek te gaan naar ramen. De huren zijn er zo hoog, een jaarlijkse verdrievoudiging van de huur is geen uitzondering, dat veel bedrijven het na een paar jaar voor gezien houden en vertrekken. Aan het eind van de middag had ik elf potentiële ramen op het oog.

In de dagen erop heb ik een serie van vijf weten te plakken en te fotograferen. Op het moment van schrijven zijn er drie alweer verdwenen en een vierde door schoonmaakwerkzaamheden cryptisch aangepast. Wat natuurlijk ook de charme van het project is. Mocht u een dezer dagen in New York zijn dan beloopt u de overgebleven anderhalf in 16 minuten aan de hand van bovenstaande kaartje.

On Spam, Business Proposals (New York)

Eentje voor in het archief! Sasha Dees afgelopen week aan de wandel met jeugdheld Henry Chalfant. Ik was een jaar of 12 toen Style Wars, de invloedrijkste film m.b.t. gebruik openbare ruimte van de afgelopen 30 jaar, op televisie kwam.

On Spam, Business Proposals (New York)

De hele serie vindt u hier:

Nielspost.nl/on-spam-business-proposals-new-york/

De foto’s zijn te koop, per stuk en/of als hele serie:

* 45 x 30 cm, oplage 10 (+2 AP).
€ 375 inclusief lijst (Amerikaans walnoot op aluminium met museumglas), btw en bezorging binnen Nederland.

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*