Robert Holyhead @ Parts Project

IMG_8172

Met Open Ground laat Parts project een selectie werken zien die de Britse schilder Robert Holyhead de afgelopen tien jaar maakte. Parts is een initiatief van particuliere verzamelaar Cees van den Burg en deze tentoonstelling markeert zijn eerste aankoop van de kunstenaar, nu tien jaar geleden.

Het werk is door kleur en compositie zeer aantrekkelijk, op het eerste gezicht vooral formalistisch. Nadere inspectie leert echter dat de schilderijen zeer gelaagd zijn en het resultaat van een nauwkeurig proces. Holyhead, zo blijkt uit de bijbehorende minicatalogus, zeker drie maanden aan zijn olieverf schilderijen te werken. Hij maakt slechts een klein aantal werken per jaar. De kleine waterverfschilderijen die hij dagelijks maakt, helpen hem daarbij als voorstudie.

De tentoonstelling is in samenwerking met de kunstenaar heel nauwkeurig samengesteld en ingericht. Er is veel rust en aandacht voor ieder werk, waardoor je in de werken gezogen wordt. Het geheel is zeer samenhangend, maar je wordt binnen zijn oeuvre verschillende kanten opgestuurd, vroeger werk is strakker van opzet, één van de werken lijkt bijna impressionistisch.

Je kunt het werk fotograferen, maar de zindering die er vanuit gaat en de aandacht die aan ieder werk is besteed, zijn alleen in het echt te ervaren.

Een absoluut hoogtepunt en dit is pas de tweede tentoonstelling in Parts. Nog tot en met 10 juli.

partsproject.nl/en/dt_gallery/robert-holyhead

 

IMG_8173

IMG_8174

IMG_8175

IMG_8177

IMG_8178

IMG_8179

Prachtige verzameling kleine waterverfschilderijen die Holyhead dagelijks maakt.

IMG_8180

Een serie kleine unieke werken die Holyhead speciaal voor de tentoonstelling maakte. Het enige werk in de tentoonstelling dat te koop is, 50% van de opbrengst gaat naar Parts project. €1250,00. Hoewel niet mijn favoriete werk uit de tentoonstelling, wel zeer verleidelijk.

IMG_8181

IMG_8182

IMG_8183

Open Ground – Robert Holyhead
Nog te zien tot en met 10 juli bij Parts project in Den Haag

partsproject.nl/en/dt_gallery/robert-holyhead

About Johan Nieuwenhuize 61 Articles
Johan Nieuwenhuize is kunstenaar, fotograaf en curator. De relatie tussen het geheugen en fotografie vormt de basis van zijn werk. Zijn werk was te zien in de Vleeshal, Fotomuseum Den Haag, Streetlevel Photoworks en het Dazaifu Tenmangu Shrine Museum en is opgenomen in diverse publieke en privécollecties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*