Empire State Building, de schets

Het Empire State Building gebouwd

“The whole project took an amazing twenty months from the signing of the first architectural contract in September 1929 to the formal opening on May 1, 1931. The construction was completed in an astonishing 410 days. The final cost was $40,948,900, equivalent to $635,021,563 in 2015. As of 2007, it was still the second largest single office complex in the U.S. after the Pentagon. Immortalized in innumerable books and movies, it was most famously scaled by King Kong, who fended off attacking planes from its celestial spire, in 1933.”

Smithsonianmag.com/us-history/empire-state-building-1929-31-180957195/?no-ist

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*