Honolulu Biënnale: Middle of Now | Here

biennial-beeld

Van 8 maart tot en met 8 mei 2017 zal de eerste Honolulu Biënnale (HBF) getiteld: Middle of Now | Here plaatsvinden.

honolulubiennial.org
koan-jeff-baysa

    Koan Jeff (KJ) Baysa

HBF werd in 2014 opgericht door Dr. Koan Jeff Baysa, Isabella Ellaheh Hughes en Katherine Anne Leilani Tuider om meer aandacht te vestigen op de kunst en kunstenaars uit de gebieden in de Stille Oceaan. Met in Hawaii geboren gevestigde kunstenaars naast opkomende en gevestigde namen uit landen die aan de Stille Oceaan grenzen, wil HBF een unieke plek aan het reeds overvolle tweejaarlijkse circuit gaan innemen.

Ngahiraka Mason

    Ngahiraka Mason

Fumio Nanjo

    Fumio Nanjo

Ngahiraka Mason is benoemd tot curator van de biënnale in 2017. Mason werkte twintig jaar als curator van inheemse en Maori kunst in de Auckland Art Gallery “Toi o Tamaki”, een van de grootste musea in Nieuw-Zeeland.

Mason gaat nauw samenwerken met de oprichters en de in 2014 aangetrokken artistiek directeur van de biënnale Fumio Nanjo (directeur van het Mori Art Museum (MAM) in Tokyo) om de programmering te ontwikkelen. Ze wordt verder bijgestaan door een adviesraad die voor de 2017 editie bestaat uit Dr. Greg Dvorak, Dr. Katherine Higgins en Dr. Margo Machida.

Middle of Now | Here zal in verschillende locaties in Honolulu plaatsvinden waaronder ook publieke locaties als het gemeentehuis, de bibliotheek en botanische tuin. De definitieve locaties en selectie van kunstenaars zal dit najaar bekend worden gemaakt.

Op dit moment wordt er dus nog volop rondgekeken naar kunstenaars in de Stille Oceaan en/of met wortels in het gebied die op dit moment in andere gebieden wonen en werken.

Voor Nederlandse kunstenaars die een link hebben met bijvoorbeeld Indonesië, Molukken, Papoea (Pulau Irian) en West-Papoea (Papua Barat), etc. kan dit een bijzondere biënnale zijn om te volgen, heen te gaan of om in deel te nemen.

Mochten er onder de lezers kunstenaars zijn die geïnteresseerd zijn om deel te nemen in de biënnale kan je me hier via trendbeheer contacten!

About Sasha Dees 353 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*