About [Redactie] 8948 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

2 Comments

  1. Dit klinkt niet best. Hoewel? Ik stel me voor of zoiets ook in Nederland kan gebeuren. Stel een kunstgalerie in een woonwijk van een grote stad vol ‘sociaal achtergestelden’. Zij zien het gebeuren. Een opening met jonge, actieve en kinky mensen. Wat te doen?

    Hoe te reageren als men denkt te moeten reageren? Of als anderen het erin prenten om te reageren.

    Bijkomend voordeel van de Turkse situatie is het besef dat kunst er toe kan doen. Het kan ergens voor staan. Midden in de samenleving. Dat is weer eens wat anders dan een opening met een royal of een kosmopolitische openeur met een globaal verhaal dat vooral dient om de media te halen. Maar niet veel meer met de samenleving zelf te maken heeft. Er van losgezongen is. Kunst kan dus degelijk iets oproepen in de samenleving. Al is het negativisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*