Yona Friedman @ Do It With Others/Incubate, Tilburg

Yona Friedman @ Do It With Others/Incubate, Tilburg

Do It With Others, de beeldende kunstpoot van het Incubate festival in Tilburg, toonde afgelopen zomer de grote installatie Iconostase 180 van Yona Friedman bij Park. Helaas heb ik die opstelling toen moeten missen maar ook in de frisse buitenlucht is het een intrigerend beeld. Sowieso is Friedman een bijzondere architect/kunstenaar, geboren in 1923 en nog steeds volop actief; “Ik zit niet graag stil, moet je weten.”

Op de Do It With Others site een uitgebreid interview en tot het eind van deze week in levende lijve te zien bij het Duvelhok in Tilburg.

Doitwithothers.nl/projecten/yona-friedman-nico-dockx-jean-baptiste-decavele/

Yona Friedman @ Do It With Others/Incubate, Tilburg

Yona Friedman @ Do It With Others/Incubate, Tilburg

Yona Friedman @ Do It With Others/Incubate, Tilburg

Yona Friedman @ Do It With Others/Incubate, Tilburg

Yona Friedman @ Do It With Others/Incubate, Tilburg

Yona Friedman @ Do It With Others/Incubate, Tilburg

Tot het eind van deze week te zien bij het Duvelhok in Tilburg.

advertentie(s)

Doitwithothers.nl/projecten/yona-friedman-nico-dockx-jean-baptiste-decavele/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*