Voor in de agenda, Collectie De Groen

Collectie De Groen

“Het voormalige bankgebouw uit 1905 ondergaat een metamorfose met respect voor het oude. Zo wordt het prachtig atrium dat 50 jaar onzichtbaar was weer in ere is hersteld.”

Om naar uit te kijken, in Arnhem wordt sinds afgelopen zomer hard gewerkt aan de complete verherbouwing van van een oud schoolgebouw aan de Weverstraat. Aanstaande juni opent DE.GROEN, de tentoonstellingsruimte van kunstenaars/verzamelaarsechtpaar Marjolein de Groen en Peter Jordaan haar deuren. Op de site en in de nieuwsbrief met regelmaat een grote update.

Collectiedegroen.nl

Collectie De Groen

“Nu de bouwwerkzaamheden langzaam achter de rug zijn, is ook de eerste kunstenaar aan de Weverstraat langs geweest. Berndnaut Smilde is druk bezig met de voorbereiding voor zijn tentoonstelling. De eerste tentoonstelling waarmee we gaan openen.”

“Onze collectie is een groeiende verzameling van hedendaagse beeldende kunst. Wij als verzamelaars hebben een dubbelrol; die van beeldend kunstenaar en die van verzamelaar.”

Collectiedegroen.nl

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*