De wereld van Boudewijn Büch – Andy Warhol

[arve url=”https://youtu.be/47n4q2HzkQw” /]

“Boudewijn Büch vertelt over zijn kennismaking met de kunst van Andy Warhol via de popmuziek in de jaren ’60. Hij laat CD-hoezen zien, ontworpen door Andy Warhol en boeken over Warhol en vertelt over zijn rol in de experimentele popmuziek, zoals Velvet Underground, en zijn betekenis voor de moderne kunst. In New York laat Büch enkele plaatsen zien waar Warhol gewerkt heeft (“The factories”) en in Pittsburgh (geboorteplaats van Warhol) bezoekt hij het Andy Warhol Museum en zijn graf.”

Youtu.be/47n4q2HzkQw

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*