Stanley Brouwn (1935-2017) overleden

Stanley Brouwn (1935-2017) overleden

“Afgelopen donderdag overleed Stanley Brouwn in zijn woonplaats Amsterdam op 81-jarige leeftijd; zijn Antwerpse galerie bevestigt dat telefonisch en volstaat met die informatie. Zijn werk is wie hij was. […]”

“Eind jaren zestig begon de kunstenaar met het aankopen van een vierkante meter grond in ieder land op aarde. Het waren de hoogtijdagen van de conceptuele kunst in de wereld en de Nul-beweging in Nederland. Stanley Brouwn koos ‘afstand’ en ‘maat’ als zijn materiaal. […]”

Volkskrant.nl/beeldende-kunst/stanley-brouwn-1935-2017-kunstenaar-met-afstand-en-maat-als-materiaal~a4496203/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*