Rondom Waalkens

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=WaQcrQPiqno” /]

Tip voor wie deze zomer op vakantie gaat in het Noorden van het land. Een eerbetoon aan Albert Waalkens met onder andere drie grote buitenbeelden van Marc van Vliet, Alexandra Engelfriet en Merijn Vrij op het land rondom de voormalige galerie en vertoning van de documentaire Boer tussen kunst en koren.

“In april 2017 is het 10 jaar geleden dat boer en galeriehouder Albert Waalkens overleed. Aanleiding om de betekenis van deze markante Groninger in herinnering te roepen, de boer die in de roerige jaren zestig boegbeeld en katalysator was voor de bloei van het kunstleven in Finsterwolde, Groningen en Nederland.”

Rondomwaalkens.nl (via GK)

About Niels Post 3647 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*