The Wild @ W139

Überkneiter in optima forma, Oscar Peters bouwde samen met een groepje collega-kunstenaars een achtbaan voor sculpturen in het hart van de Amsterdam. De mechanische pompom bij de ingang werkt perfect om de Warmoestraat naar binnen te laten komen want “Wtf is daarbinnen aan de hand?”.

T/m 13 augustus a.s.

W139.nl/nl/article/24872/the-wild/

The Wild @ W139

Naambordjes zijn in dit geval weinig praktisch maar u ziet werk van Armistead, Kees Boevé, Zoro Feigl, Carolin Giessner, Wei-Ling Hung, Natalia Jordanova, Oscar Juul Sorensen, Arek Laskowski, Oscar Peters, Sander Puhl, Cecilia Rebergen, Silvia Schlömer, Philip Schuette, Maarten Schuurman, Philip Vermeulen, Jop Vissers Vorstenbosch en Emily Wobb.

The Wild @ W139

Wellicht werkt het extra vervreemdend omdat je nergens gillende mensen hoort, slechts de piepknor van mechanica.

The Wild @ W139

The Wild @ W139

Van een sympathieke houtje-touwtje schoonheid is het afremsysteem van rode bezems.

The Wild @ W139

The Wild @ W139

Een wachtrij voor beeld, elke dag rijdt er een andere keuze aan sculpturen. Naast een zevental rechtstreeks door Peters uitgenodigde kunstenaars schreef hij ook een open call uit voor aanvullingen in het program. Balen dat ik die gemist heb, wat had ik er graag een werk voor gemaakt.

The Wild @ W139

Maarten Schuurman zat duidelijk niet te slapen en stelde een rijdende luidspreker voor. Op het hoogste punt van de achtbaan hing hij nog een luidspreker op en door de feedback schalt er een luide toet door de ruimte elke keer wanneer zijn wagentje langs komt rijden.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=kf_kkcYiyIo” /]

Hoort u wel!

The Wild @ W139

The Wild @ W139

The Wild @ W139

The Wild @ W139

Eén groots en rijdend hoogtepunt, met The Wild zet Oscar Peters het gesamtkunstwerk van het jaar neer.

The Wild @ W139

T/m 13 augustus a.s.

W139.nl/nl/article/24872/the-wild/

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*