De Kiracs bij Café Weltschmerz

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=L7itAcEwHYU” /]

8 afleveringen van de Keeping It Real Art Critics staan er inmiddels op de teller. Afgelopen zaterdag waren Stefan Ruitenbeek en Kate Sinha te gast bij Café Weltschmerz waar ze uitgebreid aan de tand werden gevoeld door Geerten Waling.

“In hun video’s reageren ze op datgene wat de kwaliteit van kunst omgeeft, beïnvloed en uiteindelijk bepaald. Wat zijn nu de drijfveren van Ruitenbeek en Sinha om hun kunstkritiek tot kunst te verheffen?”

Youtu.be/L7itAcEwHYU

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. Jeetje, wat een dunne kritiek. Als je Baudet ‘leuk’ vindt dan bezie je alle esthetiek als louter cultureel, en niet als politiek.

  2. Jeetje, wat een lange zit dit. Een beetje editen moet toch kunnen. Ik blijf fan, maar door in aflevering 8 stijlbreuk te plegen en nota bene met subsidiegeld achter een ‘artdealer’ aan te hijgen die allang weer oud nieuws is, wordt een zeker ‘provincialisme’ aka ‘Amsterdams gedoe’ eerder bevestigd dan ontstegen.

    PS De dt-regel Niels, anders staat het zo ongeletterd (wat de kwaliteit van kunst omgeeft, beïnvloed en uiteindelijk bepaald).

  3. Dank GS, die kromme d’s en t’s waren me ook opgevallen. Is een quote van de Weltschmerz pagina en in quotes ga ik niet schaven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*