Opening Rinus van de Velde bij Tim van Laere in Anvers

In de Tijd van afgelopen weekend las ik een dubbel interview met galerie houder Tim en kunstenaar Rinus. Ik ( niet heel bekend in het welenwee van het internationale galeriewezen ) vond het reuze interessant en verhelderend. Het ging over de nukken van de markt. Dat alleen speciale verzamelaars werk van Rinus mogen kopen. Over de wachtlijsten. Volgens mij is het altijd vaag en geheim als het gaat om ambitie en de kunstmarkt. Dit interview is helder en to the point. En Rinus heeft nog een ultieme droom. Over dat hij solo in het MOMA wil. Ik dacht dat de golden wonderboy alles al had wat zijn hartje begeeft incluis een tweeling. Als ik de Metropolis lees kom ik niet door alle shit heen. Dit was leuk leesvoer. Dus zelfs na mijn boycot op Belgie, wegens de slechte verbinding na kinderbedtijd gisteravond, ben ik weer in de trein gestapt.

Zoals het hoort was ik er precies een minuut voor zes en toen vond ik het al best druk. Iedereen stapte om en over het werk van Rinus, de ruimte was geheel gevuld met kartonnen en papieren kunstwerken, ik vond het maar niets met mijn grote voeten. Ik vrees dat ik toch krampachtig probeerde dichtbij de tekeningen te komen en de werken daarbij op de vloer negeerde…

Sorry man, ik heb er nu spijt van. Volgens mij heb je een topavond gehad want de straat stond vol met mensen, chapeau! Die trein heb ik gehaald want ik was zoals het hoort 45 minuten te vroeg op het station. Nog te zien tot 21-10 (en alles vooraf stijf uitverkocht.)

timvanlaeregallery.com/exhibitions/works/107

timvanlaeregallery.com/exhibitions/works/107

1 Comment

  1. Geachte commentator,
    Is voor de Nederlanders in 2017 Antwerpen nog steeds ” Anvers” ?
    Waar halen jullie dit vandaan ?
    Met verwonderde groeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*