Ariuna Nina @ project space xvii, Moose Space

Op vrijdag 29 september opende de vijfde editie van het project space xvii in Moose Space. De voorlaatste space xvii (Moose Space gaat uiteraard weer verder met een volgend spannend project) kunstenaar is Ariuna Nina die haar installatie met performance ‘Eat your pet’ presenteert tot en met zondag 8 oktober.

In een reeks van zes maanden krijgen beginnende kunstenaars de ruimte om een installatie te bouwen in het voorste deel van Moose Space. Het project space xvii heeft kunstenaars geselecteerd die zich laten leiden of fascineren door een bepaalde (sub) wereld.

De eerste kunstenaar die tevens ook de muze voor het concept was is Martin Gabriel die in mei de spits afbeet met een installatie geheel geïnspireerd door de digitale wereld van videogames. Met een haast zwevend panorama van een behangstrook met bergen kreeg hij de driedimensionale installatie haast zo plat als lagen die door elkaar lopen zoals bij een virtueel spel.

Na Gabriel kregen Katerina Konarovska, Kari Robertson, Pleunie Franke en nu als vijfde Ariuna Nina de kans om een interpretatie te geven van een bepaalde eigen wereld.

Tijdens de opening gaf Nina een performance achter het voorste deel van de space, in het zogenoemde ‘Moose Between’. Vanuit een toko-installatie met veel plastic afval als decor vroeg zij aan bezoekers of ze honden- en kattenvlees wilde proeven. Hiermee wilde ze de hypocrisie van de Westerse samenleving op micro-niveau testen. Vegetariers bedankten, ook hadden sommigen net al iets teveel gegeten om het dobbelsteentje honden- of kattenvlees te proeven, een enkeling wilde het niet eten zonder duidelijke reden, maar de meerderheid proefde het zogenaamde huisdierenvlees.

In onderstaande video een interview met Ariuna Nina en een beknopt verslag van de performance:

[arve url=”https://youtu.be/FBxb8xB2Dbk” /]

De voorste ruimte met opgezette plastic dieren is nog tot en met zondag vanaf de straat te zien. Eind oktober sluit de laatste kunstenaar het project space xvii af met een window installation, voor de laatste informatie zie Moose Space.

About Charlotte van Winden 24 Articles
Charlotte van Winden (1988) is kunstenaar en initiator. In haar werk onderzoekt ze de grenzen van de maakbare wereld en de positie van het individu. Haar werk omvat performance, installatie en video.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*