Marcus Bering @SECONDROOM

Wikipedia:

“Kunstplatform SECONDroom heeft haar oorsprong in een privaat woonhuis. In 2006 startte Christophe Floré (1972, artdirector en kunstenaar) met het organiseren van een wekelijks toonmoment voor kunstenaars. Voor dit doel stelde hij letterlijk zijn ‘second room’ beschikbaar; een ‘van elk persoonlijk verhaal ontdane (slaap)kamer op de eerste verdieping van zijn woning’.”

“Voor de openbaar toegankelijke exposities werden kunstenaars uit binnen- en buitenland geïnviteerd. Elke zaterdagavond vond er een nieuwe vernissage plaats”.

“In 2007 werd voor het beheer een vereniging zonder winstoogmerk opgericht. In 2008 werd SECONDroom uitgebreid met een internationaal artist-in-residence programma.”

“In het najaar van 2009 bleek het niet langer verantwoord de almaar groeiende hoeveelheid belangstellenden te ontvangen in de Brusselse privé-woning. Noodgedwongen werden de activiteiten verplaatst naar een leegstaande bedrijfsruimte aan de Ursulinenstraat in Brussel. Tot 2010 vonden de wekelijkse kunstpresentaties aldaar plaats.”

“In 2010 is SECONDroom naar Antwerpen verhuisd. Een nieuw onderkomen werd aanvankelijk gevonden in een winkelpand tegenover Het Steen, aan de Ernest Van Dijckkaai. In 2012 startte het seizoen 2012-2013 in een voormalige koffiefabriek aan de IJzerlaan.”

“Sinds juni 2016 is heeft de kunstorganisatie een onderkomen aan de Terlinckstraat in Antwerpen”. (Letterlijk in garage van Marc Van Tichel [red.])

Marc Van Tichel

Daan Samson en Christophe-Floré

David Van Mieghem

Christophe-Floré, Kris van Dessel en Goele de Bruyn

secondroom-antwerpen.tumblr.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*