De vrouw als etalage

De vrouw als etalage

Curieus staaltje productfotografie uit vervlogen tijden. De banketbakker op links snap ik maar welk onmisbaars in ieder huishouden adverteert de mevrouw rechts? De hedendaagse kunstperformant kan wel inpakken.

“A peculiar advertising photographic pictorial was devised during the 1870s, in which women in particular were hired by retailers to pose holding signs heralding businesses, their dresses and bodies decorated with life-size objects related to the business. Even their hairdo’s were used to hold up products for the camera.”

Messynessychic.com/2017/12/05/banner-ladies-the-human-billboards-of-yesteryear/ (via Neatorama)

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*