Stedelijk Base “De tempel is ingeruild voor het warenhuis. […] Wat je meteen óók en met evenveel overtuiging constateert is dat de oude opstelling niet meer van deze tijd is: wat een plechtigheid, wat een pretentie!”

Ko van Dun: Stedelijk Base “De tempel is ingeruild voor het warenhuis. […] Wat je meteen óók en met evenveel overtuiging constateert is dat de oude opstelling niet meer van deze tijd is: wat een plechtigheid, wat een pretentie!”

About [Redactie] 9072 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. “En dat in onze gedemocratiseerde cultuur gelijkschakeling het grote thema is.”

    Wat is dan de rol van een museum? Waarom zou je nog conservatoren en curatoren hebben? Als alles gelijk is wordt dan niet alles kunst en tegelijk niks kunst? Graaft het Stedelijk zo niet haar eigen graf?

  2. Ja, het lijkt de Ikea wel(…) En “Wat je meteen óók en met evenveel overtuiging constateert is dat de oude opstelling niet meer van deze tijd is”. Waar blijkt dat dan uit?? Hier mis ik toch echt enige onderbouwing. Waarom zou kunst niet met enige plechtigheid en pretentie getoond mogen worden?

  3. Om Cathedra fatsoenlijk te bekijken sta je met je rug bijna tegen Rosy-Fingered Dawn… tot ergernis van degenen die dát werk willen zien. Het lijkt wel of die nieuwe opstelling is bedacht zonder er rekening mee te houden dat er ook ménsen rondlopen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*