AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

Onder de bezielende begeleiding van Tamar Frank hebben Roel Mathijssen(Breda), Marije Miedema(Groningen) en Clare Louise Parr (Nottingham) een erg goede derde tentoonstelling van het huidige seizoen Apprentice/Master neergezet. Daarin voornamelijk werken waarin licht en/of een stekker een belangrijke rol spelen. Als totaalinstallatie wordt de het geheel subtiel met elkaar verbonden middels een rookmachine die vanachter een deur op gezette tijden een pufje laat. Tijdens de opening was de zon al onder en dat werkte bijzonder goed, aan te raden dus om aan het eind van de dag even langs te gaan.

T/m 28 januari a.s.

Kunstpodium-t.com/event/amp-3-tamar-frank/

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

Soort van pulserende lichtdoos van Tamar Frank die langzaam maar zeker van kleur blijft veranderen. Als werkje niet zo gek groot maar zet wel de hele ruimte naar haar hand. Hypnotiserend en buitengewoon verslavend, je wilt blijven kijken.

advertentie(s)

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

Scherpstellen met een camera is schier onmogelijk,

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

zelfs wanneer je die richt op een van je medebezoekers.

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

Wonderlijk interactief beeld van Marije Miedema, ze hing een webcam aan een kopieermachine zodat je vanaf de straat rechtstreeks je zelfportret uit kan laten printen in de tentoonstellingsruimte. De geportretteerde is van harte welkom om even binnen te lopen bij Kunstpodium T zodat hij/zij het zelfgemaakte werkje mee kan nemen.

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

Wanneer je vervolgens de strakke en loeiwitte ruimte van Clare Louise Parr wordt je in eerste instantie vooral verblind. Nu had ik als jaarmeester van dienst afgelopen zomer al het voorrecht om alle portfolio’s van de deelnemende kunstenaars te mogen bekijken en spotte ik haar subtiele ingreep meteen. Maar bij het verlaten van de tentoonstelling hoorde ik dat ik toch nog iets over het hoofd had gezien.

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

Visueel overweldigend, Roel Mathijssen.

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

Als meester/docent stelt Tamar Frank zich terughoudend op, de deelnemers krijgen de white cube(s), zelf hangt ze haar schilderij op het toilet. De wc-lamp laadt het doek op, eenmaal op het toilet doet u uw behoefte in het donker (ook dat bleek mijn camerasensor niet te trekken).

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

Oeps, daar zit normaal toch helemaal geen deur. Inderdaad, het andere werk van Clare Louise Parr. Een licht ontzette deur.

AMP #3: Spatial Perspectives/Tamar Frank @ Kunstpodium T

T/m 28 januari a.s.

Kunstpodium-t.com/event/amp-3-tamar-frank/

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*