Ter behoud van de beeldbuis

save de beeldbuis
De komst van de flatscreen betekent het onvermijdelijke einde van de honderd jaar oude beeldbuis, twee subculturen houden moedig stand; de beeldende kunst en de retrogamers. In beide scenes is er een groep fanatici die zoveel mogelijk oude tv’s verzamelen nu het nog kan.

“Aging televisions will eventually stop feeling merely old and start feeling vintage. It’s unlikely that CRTs will enjoy a sudden resurgence in popularity like vinyl records have. They’re extraordinarily large and heavy, and depend on other obsolete technologies like VCRs and old gaming consoles. But people may start thinking more carefully about how to maintain or donate them, rather than just throwing them away — something that would be good for both preservationists and the environment.”

Theverge.com/2018/2/6/16973914/tvs-crt-restoration-led-gaming-vintage (via Neatorama)

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*