Dark patterns

Over de smerige trucjes in online vormgeving die gebruikt worden om je met één verkeerde muisklik als gebruiker binnen te halen en/of dingen te verkopen maar die het tegelijkertijd hondsmoeilijk maken om je account weer op te zeggen. In goed Engelands ook wel een kakkerlak motel.

Youtu.be/kxkrdLI6e6M (via Kottke)

Niels Post
About Niels Post 3567 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. Cool verhaal, mooie video; en dan een vierde van de tijd reclame voor vpn aanhangend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*