De minimumloon machine van Blake Fall-Conroy

Gratis geld met een snelheid die gelijk is aan het minimumloon op de plek van tentoonstellen.

Blake Fall-Conroy, De minimumloon machine

    Minimum Wage Machine (Work in Progress) (2008-2010)
    Custom electronics, change sorter, wood, plexiglas, motor, misc. hardware, pennies. (approx. 15 x 19 x 72 inches)

“The minimum wage machine allows anybody to work for minimum wage. Turning the crank will yield one penny every 4.00 seconds, for $9.00 an hour, or NY state minimum wage (2016). If the participant stops turning the crank, they stop receiving money. The machine’s mechanism and electronics are powered by the hand crank, and pennies are stored in a plexiglas box. The MWM can be reprogrammed as minimum wage changes, or for wages in different locations.”

Blakefallconroy.com/18.html (via Neatorama)

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*