Paradijs Bij Het Dashboardlicht – Robert van Eijden

    Boekpresentatie incluis voorlezing in een afgeladen Café De Stad

De jongste roman van Robert van Eijden – Paradijs bij het dashboardlicht, het leven van Jan de Vries [wie kent hem niet] (1966 – ) werd zondag 15 april feestelijk gelanceerd in Robert’s stamcafé aan de Jufferstraat in het Utrechtse stadje U. Een feest om bij aanwezig te mogen zijn.

Pinbaar maar duidelijk te licht ingeslagen; na een kwartier was de voorraad op. Dat komt – iedereen wilde het hebben. Niet één, twee, of vier exemplaren: meerdere mensen haasten zich de kroeg uit met een staffel in de zak. Om ten geschenke te dragen. Of om zelf meerdere keren te lezen.

    Voorlezing van hoofdstuk twaalf. Waarin Jan de Vries het voormalig kraakhol inspecteert waar het eerste door hem georganiseerde 45+ dansfeest zal gaan plaatsvinden.

Robert’s vorige Boek (256 blz) kocht ik een keer of tien. Gaf ik jaren eenieder Multatuli’s Minnebrieven kado, sinds 2015 was dat dat boek van Robert van Eijden: een onvertogen mannenboek, spijkerhard plotseling gebeurde er niets. Wat daar zo aardig aan was – het is zo realistisch. Gebrek aan ambitie is meer aanwezig dan marketeers ons willen doen geloven en aan verandering heeft bijna iedereen hekel.

Paradijs bij het dashboardlicht gaat genoegelijk voort op de ingeslagen weg. De hoofdrolspeler heet Jan de Vries. Bloemrijk clichématig, geen stereotypering wordt gespaard. Al zit er iets meer haat tussen de regels door. Weerom een heerlijke pageturner, je leest het in één ruk uit. Een being of age-roman stickert de cover all caps en daar is geen woord aan gelogen. Incluis veel humor om te lachen.

Mijn exemplaar bied ik veil voor geld. Gesigneerd en wel. Handig als u kunstenaar bent. De ongesigneerde exemplaren houd ik natuurlijk zelf, die worden geld waard. Eerst druk, onbevlekt.

U kunt er ook een bij Bol kopen voor € 19,99 en zelf signeren:

bol.com/nl/p/paradijs-bij-het-dashboardlicht/9200000086440648/

En wat, denkt u, draaide DJ Remnent als eerste, na introductie, lezing, dankwoord en klaterend applaus? Marco Borsato?

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*