Noord, Staat van de Straat, J&B @ Nieuw Dakota

    De stickers en graffiti staan op een digitale plattegrond op de bodem van deze container, die de bezoeker kan doorzoeken.

Samen met leerlingen uit Amsterdam Noord hebben J&B alle uitingen van de straat, zoals stickers, graffiti en posters, gedocumenteerd. Het is de basis van de installatie Staat van de Straat bij Nieuw Dakota. Over de bewoners, meningen, veranderingen, grillen en creativiteit van Noord.

(een verslag van J&B, foto’s Gert Jan van Rooij)

De beelden van piepschuim hebben in hun vorm een link naar de straat: heipalen, containers, abri’s. De zwarte composities en gravures op de beelden zijn opgebouwd uit de meningen van de straat op de stickers en graffiti. Waarbij duidelijk wordt dat de verschillende bewonersgroepen behoorlijk botsen over bijvoorbeeld sloop, nieuwbouw en brug.

En natuurlijk kunst kliko’s!

De verstilde beelden tentoonstelling wordt doorbroken als een vliegtuig over dendert en op de wanden en dwars over de werken een video installatie geprojecteerd wordt. Je loopt als bezoeker op straat in Noord.

In Noord gaan 50 auto’s per jaar in de hens…

Een storm steekt op en de kliko deksels waaien open. Een laatste ademhaling.
Waarna de cyclus weer verstilt tot de beelden tentoonstelling.

Te zien tot 24 juni in Nieuw Dakota.

jandb.art

nieuwdakota.com/van-de-straat-13-mei-24-juni/

About [Redactie] 8978 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. Ja pop, die hebben we ook. U denkt wellicht aan het “Eigenpromotie/eigen link eerst (h)eerst misschien en is een uitstekende drijfveer, maar om louter eigenbelang te voorkomen zien we graag tegenover elke egopost vier breder ingezette reportages.” Loopt misschien iets scheef, J&B schrijft evenwel eerder, niet regulier, ook niet heel veel, maar toch zeker wel en dan niet over zichzelf, ondermeer Robin Kolleman, Documenta, Frieze, Turner, en dan mis ik er wellicht wat wegens het & teken in de naam (zoekt niet fijn) danwel dat het onder [redactie] geboekstaaft was:

    https://trendbeheer.com/?s=J%26B

  2. Nee hoor, dat mag de redactie lekker zelf bepalen. Het was een knipoog naar de tekst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*