Alex Schweder en Ward Shelley, ReActor

Alex Schweder en Ward Shelley, ReActor

Als een draaiende wipwap. Het tijdelijke onderkomen dat Alex Schweder en Ward Shelley een paar jaar terug bouwden bij Art Omi.

“[…] is a 42 by 8-foot rotating home that balances on a single 14-foot tall concrete column. Movements inside the dwelling, as well as outside forces like gusts of wind, cause the structure to gently tilt and rotate. In the summer of 2016, Schweder and Shelley inhabited the home for five days, and their movements toward or away from the house’s fulcrum caused constant motion. Because the home is constructed with Philip Johnson-esque levels of floor-to-ceiling windows, the artists’ interior activities were visible to Omi attendees.”

Thisiscolossal.com/2018/09/reactor/

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*