Alex de Vries op atelierbezoek bij Aquil Copier

Alex de Vries op atelierbezoek bij Aquil Copier

“[…] De ruimte biedt hem de gelegenheid de stand van zaken van zijn kunstenaarschap op te maken en zijn werk te bevragen op nieuwe mogelijkheden en invullingen. Aquil Copier werkte de afgelopen vier jaar part time als technisch adviseur bij de verffabrikant Royal Talens en heeft zodoende een ongebreidelde kennis van olieverf verworven. Inmiddels heeft hij die baan opgezegd om zich volledig aan de schilderkunst te wijden en nieuwe podia te zoeken. Copier is een kunstenaar die de schilderkunst met zijn eigen werk en aanverwante activiteiten van belangrijke impulsen voorziet. Zo geeft hij het onregelmatig verschijnende tijdschrift over schilderkunst ‘PRESENTeert’ uit en organiseert hij projecten met collega-schilders zoals het evenement ‘There Is No I’ in W139 in 2014.”

De Vries uitgebreid aan het woord over Aquil Copier als doe-het-zelver in de schilderkunst. Het hele artikel leest u bij:

Mistermotley.nl/art-everyday-life/atelierbezoek-aquil-copier-de-snoepwinkel-van-de-schilderkunst

About Niels Post 3640 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*