Marc Bijl After Dark @ Gallery Reinhard Hauff

Opening vandaag in Gallery Reinhard Hauff in Stuttgart (D) van de voor mij totaal onbekende Nederlander Marc Bijl.

De solo expositie ‘After Dark’ toont werken waarvan gezegd wordt dat het een herhaling van zetten is en meer van hetzelfde maar schijn bedriegt; het is gewoon heel retro en goofy. Denk aan de jaren tachtig met neon kleuren en tl-buizen, rookmachine en vluchtige slogans op poedercoated aluminium en je komt aardig in de buurt…een heuse DJ (Roberto Auser) tijdens de opening maakt het feest compleet.

reinhardhauff.de

Niet bepaald Otto Dix…daarvoor moet u in het nabijgelegen Kunstmuseum Stuttgart zijn.

kunstmuseum-stuttgart.de

Eigentijdse internationale collectie en daarnaast wat oudere Duitse kunst met Sturm und Drang taferelen…ook daar is de oorlog eigenlijk nooit ver weg. Stuttgart dus, waar meer Porsches rondrijden dan Opels…
Ga dat zien! mocht u in de buurt zijn…

About Marc Bijl 301 Articles
Post-internet-punker

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*