De laatste schaakwinkel van New York

“I came here to get a PhD in American literature, and here I am, with pictures of American writers on the wall—a chess vendor.”

That’s Imad Khachan, owner of Chess Forum, the only remaining chess shop in New York City. A Palestinian refugee with no family of his own, Khachan has become “the father of everybody” to a community of chess enthusiasts, those curious to learn more about the game, and those whom Khachan describes as the city’s “invisible people.”

Youtu.be/eh8U6SLvNgs (via Kottke)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*