Where does culture happen? @ TENT

Where does culture happen? Nou, niet in TENT. Where does culture happen? gooit hoge ogen op de wereldkampioenschappen snurk, saai en voorspelbaar. Weinig te zien of te beleven anders dan geplakletterde statements. Of heb ik van alles en nog wat gemist? Immers op de website staat “Met wervelende beelden” waar het in TENT louter kunstcliché’s van het beduimelde soort wervelt, nagenoeg zonder beeld.

Om met de deur in huis te vallen: “Steve Sondag en Crystal Doorjé […] vragen zich af waarom deze scene wel graag door culturele instellingen in huis wordt gehaald voor eenmalige events of om diversiteit bij hun programmalijnen af te vinken.” Staat als een huis. De vraag stellen is haar beantwoorden. En dan eens in de witte kunsttempel brave saaiheid emuleren, slaafs de vermeende merites van de progressieve staatskunst volgen, dat getuigt niet van VOC mentaliteit, komen, zien en overwinnen. Liever ga ik naar de club waar het wel gebeurt. Dit is boring met de hoofdletter B.

Laatste week, nog tot 7 april:
tentrotterdam.nl/show/where-does-culture-happen

Deurbeleid weet-u-wel. Dat je er niet inkomt. Fantasieloos een club-entry nagebouwd. Waar je vervolgens gewoon naar binnen kunt. Of zou er bij tijd en wijle een weigerperformance zijn ingepland?

100% fantasieloos en prikkelarm.

Plakletters en mede te nemen pamflet als bewijs ven beeldend onvermogen.

Plakletters en handen wassen, thee drinken.

De sfeer van een crematorium. Zou binnen het lijk van de hedendaagse beeldende opgebaard koud worden gehouden?

Nee, er hangt een beklemmende glasscherven tandenlamp met een zitje. (spoiler)

Er is een publicatie verschenen. “Zij beschrijven de huiskamer, de dansvloer, de rituele begrafenis, de avondwinkel, en de straat als plekken waar cultuur nestelt en zich ontwikkelt.” Daar dus, zeker niet hier in TENT.

Laatste week, nog tot 7 april:
tentrotterdam.nl/show/where-does-culture-happen

Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4750 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Oké Trendbeheer is niet meer alleen macho, maar nu ook definitief nodeloos kwetsend. Eerst gruwelijk seksistische opmerkingen in een post over die kunst-van-formaat tentoonstelling bij het Boijmans, nu wordt een VOC-mentaliteit als iets positiefs genoemd? Hebben jullie het relletje gemist toen Balkenende dat probeerde, of de discussie rondom straatnamen en instellingen niet gevolgd of begrepen? Dit is echt ronduit akelig.

  2. Persoon die reageerde onder “Informeer je”, of hen die het met hen eens zijn: als het geen sarcasme is, dan adviseer ik eens te kijken naar een stilteretraîte. Neem de tijd om eens te reflecteren, eventueel ontdek je de ratio nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*