Doug Pray, Big Rig

Voor wie zich afvraagt hoe het is om, net als Jerry Saltz ooit, de kost te verdienen als vrachtwagenchauffeur. Een van de vele juweeltjes uit het oeuvre van documentairemaker Doug Pray.

“From the opening scene at New York City’s Hunt’s Point Market, to California’s San Joaquin Valley, BIG RIG is the ultimate road-trip movie about a group of fiercely independent souls, who, according to one driver, “represent the last of the spirit of the American cowboy.” Underlying their stories is the reality that every item you own was delivered by truck and if truckers staged a strike, within 48 hours, this entire nation would grind to a halt. Yet, drivers face skyrocketing gas prices, government interference, corporate take-over of their industry, and a highly unsympathetic public full of “four-wheelers” who more often give the finger, than the right-of-way.”

Youtu.be/lJ45iaQgJjk

About Niels Post 3581 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*