Rondje Amsterdam juni 2019: ARTIST FIRST, W139, Atelierbezoek Kim Wawer

DAPIRAN ART PROJECT SPACE presenteert de tentoonstelling the Object met werken van Cindy Moorman. Te zien tot en met 29 juni 2019.

Sinds september 2018 vormen Francis Boeske Projects, LANG ART, The Gallery Club en DAPIRAN ART PROJECT SPACE het hedendaagse kunstinitiatief ARTIST FIRST. In hun gezamenlijke ruimte programmeren zijn om de beurt hedendaagse kunsttentoonstellingen. Tijdens mijn bezoek was het de beurt van DAPIRAN ART PROJECT SPACE. Zij heeft Cindy Moorman uitgenodigd. Moorman toont een prachtige kleurrijke installatie, bestaande uit oude en nieuwe werken. Kenmerkend van Moorman is dat zij sociale rituelen en constructies abstract verbeeldt met behulp van verschillende media.

ARTIST FIRST || Laurierstraat 82 ||1016 PP Amsterdam || Donderdag en zaterdag van 13.00 – 18.00 || En op afspraak.

artistfirst.eu

W139 presenteert de groepstentoonstelling ‘It Happens Anyway’ met werken van Antoine Bertin, Nina Glockner, Marika Groen, Nao Ishizaka, Kenzo Kusuda, Vilma Luostarinen, Sachi Miyachi, Ayako Nishibori, Nishiko, Alexandra Phillips, Natasha Rosling, Rodrigo Red Sandoval, Giorgi Tabatadze, Laura Wiedijk & Toon Fibbe, Guido Yannitto, Bernke Klein Zandvoort, Karoline Swiezynski (grafisch vormgeefster).

Georganiseerd door Nina Glockner, Sachi Miyachi en Natasha Rosling. Te zien tot en met 7 juli 2019

Gedurende de tentoonstelling ‘It Happens Anyway’ krijgen de kunstenaars de ruimte om te reageren op elkaars werkprocessen. De vertering van deze processen vormen de kern van de tentoonstelling. Een publiek programma gerealiseerd door de deelnemende kunstenaars vindt plaats op elke donderdag en zaterdag. Zie W139.nl voor data en tijden van het programma.

Collectieve Kabinet met werken van de deelnemede kunstenaars erin.

Het oor als tempel, Sachi Miyachis

The Bely and the Members van Toon Fibbe en Laura Wiedijk.

Nabespreking Bodies in the System.

W139|Warmoesstraat 139 1012JB | Amsterdam| Maandag – Zondag 12:00 – 18:00.

w139.nl/nl/event/it-happens-anyway-2

Atelierbezoek Kim Wawer

In Wawers kunstpraktijk speelt direct contact met het materiaal een grote rol. Met name het contact en de beweging dat haar lichaam maakt met het materiaal.

Tijdens mijn bezoek is zij bezig met het maken van sculpturen voor het project Null Islands, geïnitieerd door Antoinin Giroud-delorme. De tweede editie speelt zich af in de omgeving van de Leliegracht in Amsterdam-West. Haar sculpturen worden in de Leliegracht gepresenteerd omdat zij het spannend vindt hoe het materiaal van de sculpturen zal reageren in de omgeving.

kimwawer.com

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*