Omleiden in tape

Omleiden in tape

Wonderschone omleidingsbordjes, bij elkaar getapet en gesneden door Shuetsu Sato. Stationsassistent van het drukste station ter wereld, Shinjuku Station.

“Sato explains that he was initially given a megaphone to direct crowds. However, he found it to be an ineffective tool that was ignored by most. So with a few rolls of duct tape and a craft knife he took it upon himself to create some eye-catching signage.

Over the years, a cultish appreciation has grown for Shuetsu Sato’s work with fans dubbing his typography as Shuetsu-tai (Shuetsu font). Fashion brands like United Arrows and WEGO have even commissioned the security guard to create custom typography for them.”

Spoon-tamago.com/2019/08/13/shuetsu-sato-signage/ (via Neatorama)

Omleiden in tape

    “one of Sato’s more elaborate works at Kamata Station pointing travelers to different airports and seaports (photo from 2016 by tatsuru.n_1969)”
About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*