Navid Nuur – Aasswweebbeeccoommeeoonnee

Ik word enigszins wanhoopsmoe van de stroom grimassen digitale aandacht van kunstenaars, galeries en instituten, bijverschijnselen van de lockdown bonanza, hoe begrijpelijk ook. Doe mij maar gewoon kunst. Heel veel beeldende kunst gaat niet zomaar online en teveel getuigende inboxjes gaan pijnlijk mank. Rob Oomen schrijft in heisse.de: “Der gesamte Kunst- und Kultursektor geht quasi-kreativ online. Performances und Konzerte ohne Publikum werden über Social Media veröffentlicht. Museumsdirektoren senden Podcasts aus. Alle profilieren sich jetzt, damit sie später nicht wegsaniert werden.” Mooie cynisch realistische afsluiter. Zo is het maar net. En ook weer niet, de nood is hoog.

Maar en edoch dan valt er in het kader van Corona Times wéér een digitale uitnodiging in de bus – Navid Nuur voor Martin van Zomeren – en die is wel goed en op zijn plaats. Verheugend.

Tegelijk zo plat als een dubbeltje Aasswweebbeeccoommeeoonnee hé maar hij komt er mee weg. Èn het past bij hem, past in zijn oeuvre èn het is to the point èn het leidt tot een mooi gesamtkunstwerk samengesteld uit delen. Wat u?

Maar wat is het?

Simpelweg print een A4 PDF en “/// hello, spread the word iiif you feel like” pak een pen, viltstift, penceel whatever en kopieer de letters, signeer aan achterzijde en hop op de post naar Van Zomeren alwaar de verzamelde ingezonden werken tentoongesteld zullen worden. En u neemt uw eigen Nuur tzt weder mede naar huis. (dropbox Nuur)

Hier de link naar de PDF:

dropbox.com/s/xctwthriifvop3d/Navid%20Nuur%202020%20a4.pdf?dl=0

Ik doe zeker mee (en zal tzt een fototje van mijn invuloefening hieronder toevoegen)

Nou zoiets dus. Envelop, postzegel erop, hop. ASS WEB COMMERCE O NEE!

Update 16-5:

Misschien een beetje laat, toch nog ingevoegd de inbreng van het gezin.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*