Krijn de Koning @ Slewegallery

Tot en met 24 december kun je bij Slewe Gallery genieten van de wonderschone nieuwe werken van Krijn de Koning. De Koning presenteerd kleine interactieve objecten die je aan elke kant kunt tuimelen, evenals zijn master piece multiple, Volumes and Voids, geproduceerd in samenwerking met Collect Editions.

slewe.nl/exhibitions/2020#krijndekoningruudkuijer

Voor Volumes and Voids heeft De Koning de 23-delige Encyclopedia Britannica uit elkaar gehaald om zo elke afzonderlijke pagina te laten bedrukken met een blauwe geometrische vorm. Vervolgens zijn de bladen opnieuw gebonden en in de binnenkant zijn rechthoekige gaten gestanst. Voor elk boek heeft hij negen gekleurde aluminium sculptuurtjes gemaakt, die van betekenis veranderen zodra je ze op een andere blaadzijden plaats. Volumes and Voids zou je daarom ook als het ultieme De Koning werk kunnen zien, zijn vraag hoe wij de architectonische ruimte ervaren komt in Volumes en Voids maximaal tot zijn recht.

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*