Art Rotterdam, Prospects 2023, First Impressions

Art Rotterdam is weer terug naar februari en we worden weer verwelkomd op het Van Nelle complex. Het heeft wat voeten in aarde met stakingen in het openbaar vervoer maar dat blijkt eigenlijk alleen maar positief want ieder kwartier rijdt er een speciale Art Rotterdam bus (er zijn er 2) tussen Rotterdam Centraal Station rechtstreeks rechtstreeks naar het complex. Een service waarvan iedereen gelijk roept dat mogen ze er in houden voor de volgende jaren!

BUITENWERKEN

Bij de ingang als eerste Trendbeheer/Art Agent Orange die ‘Zo lang het duurt’ een serie foto’s (2020) op afvalhout van Luuk Smits presenteren.

Jan Smejkal, ‘Text Work (Tables)’ (2016)

Eelke van Willegen, ‘The mind is fear’ (2022)

MAIN SECTION

Na een koffie en een chocoladechip cookie en openingswoorden van deze en gene, gaan we naar binnen, nog lekker rustig rond dwalen…

Ik zie al gelijk een bekende, Jaehun Park bij Bradwolff (booth 3)

Maaike Fransen, ‘How to make a living’ (2019) over productiviteit en prestatie en de scheidslijn tussen leven en werk.

Leendert van Accoleyn

De oplossing voor de woningnood komt van Leendert van Accoleyen (Antwerpen), ‘Voor dragend en niet dragend metselwerk’ (booth 11). Geen slakkenhuis maar een mensenhuis. Precies voor 1 persoon met bed, opbergruimte en verwarming. Met 1 bij 2 meter uitgeklapt neemt nauwelijks ruimte in. Het is inschuifbaar (dus kleiner als je het niet gebruikt) en op wielen (hoewel ik begrijp dat, om het echt langdurig verrijdbaar te maken (aanhaken aan een Van Moof?), er nog wel wat aanpassingen gemaakt moeten worden. Wellicht komt er een filantroop voorbij die er een aantal aanschaft voor studenten of Ter Apel?

Klaas Kloosterboer bij Ellen de Bruijne (booth 18)

Antonio Guzman bij Stigter van Doesburg (booth 22)

En natuurlijk onze eigen Niels en Petra bij de booth van NL = US (vanaf nu in het oude pand van Cokkie Snoei).

Werk van de apotheker Oey Tjen Sit die is al overleden, maar zijn zoon Rene heeft een boek uitgebracht over zijn vader en werk is hier niet alleen te zien maar ik laat me (als eerste) verleiden om voor 50 euro cent (cash) drie keer met een prop krantenpapier naar de blikjes te gooien, helaas pindakaas brouw ik er niets van, geen gratis boek, wie wint?

Ik moest achter een streep proppen gooien, hier zie ik dat van dichtbij dingen een stuk makkelijker kunnen zijn … lol, bij De Flat Massimo Carassi, Milano IT (booth 53)

Jeff McMillan

De eenvoud, de kleuren, het materiaal, de vouwen, de punaises, wat een verrukkelijke schoonheid!

Robin Wen, ‘Free Party’ (2022) bij UN-SPACED (booth 58)

Een favoriete, Wen woont en werkt in Brussel. Allemaal unieke tekeningen gemaakt met ballpoint, galerie houder Hugues Albes verteld dat Wen er altijd voor zorgt dat de bal van de pen altijd precies dezelfde kant op rolt om inktvlekken of kleurverschil te voorkomen. Veel blauw maar hij gebruikt ook de meer-kleur ballpoints met die schuifjes van vroeger met primaire of pastel kleuren. Mijn god wat een geduld er is geen vlekje te bekennen en de tekeningen zijn suuuper gedetailleerd, zo een kleinood wil ik echt wel aan de muur! Sorry, de foto doet geen recht aan het werk, je moet er heen, niet missen dit!

?? bij Joey Ramone (booth 87)

PROSPECTS 2023

Bij de ingang ‘Welcome’, acryl op linnen (2022) van Gabrielle Adomaityte en ‘City Sinkhole, Sea Sinkhole’, textiel (2022) van Leonie Scheider.

Annabelle Binnerts, Mutter (2022)


Foto Rick van Meel

Rick van Meel, ‘TJ-II Plasma Vessel’ (2022), ik dacht nou niet direct, joh kijk nou zeg een houten replica van de kernfusie reactor die in het Laboratorio Nacional de Fusion in Spanje staat… kunst en wetenschap, de esthetica van kernfusie…

Su Melo, ‘Yarning: Alternative modes of awarness and other nearness’, keramiek (2022), prachtig!

ART ROTTERDAM
9 – 12 februari 2023 van 11.00 tot 19.00 uur
Van Nelle Fabriek, Rotterdam
Tickets online te bestellen
Prijzen tussen 14.50 – 22.50 euro

artrotterdam.com

About Sasha Dees 353 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*