Archive Bookstore London

Dan ben je op vakantie en dan is je boek op. Londen kent boekwinkels, maar een plots oprispend gebrek aan winkelzin gecombineerd met een desinteresse in al te hedendaags regulier aanbod leidt steeds tot snel vertrek uit de winkels en geen boek. Eigenlijk wilde ik gewoon een verse Blake & Mortimer. Comic shops boden eveneens geen soelaas.

En dan, om de hoek van het appartement, op steenworp van Lisson Gallery, alwaar een puike tentoonstelling van de Damien Hirst van de pseudo-conceptuele kunst Ryan Gander wacht op ontsluiting hier in de kolommen eerdaags, tref ik ‘zomaar’ Archives Bookstore. Dat kan geen toeval zijn.

Een soort puzzel: een erin, een eruit. Loopgraven door boekenkasten. Vijf man keuvelend voorin het gebrek aan ruimte. Klanten en – werkelijk precies de boeken waarvan ik niet wist dat ik die zocht.

Drie pond, maar omdat ik er voor het eerst was Twee pond vijftig. En twee koekjes.

archivebookstore.co.uk

A browser’s delight!
Of, zoals bezoekers vertellen: “As I walked upstairs empty-handed, determined to return again when I had more than two hours to spare, a book came flying out at me. ”

Zoiets dus. Ik liet William S. Burroughs – The Soft Machine liggen en nam mee Douglas Coupland – Microserfs.

archivebookstore.co.uk

(Webdesign by dromedarydesign staat er trots; doet aan dicksnor denken.)

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. kom hier regelmatig langs want, zoals gezegd, Lisson Gallery zit verderop in de straat, en ik hou van tweedehands boekwinkeltjes (favoriet trouwens in Books in Peckham) maar hier ben ik nog nooit naar binnen gedurft. De chaos die je vanuit de etalage (en de stapels boeken voor de deur) al kunt zien, geven me bijkans een acuut een claustrofobische paniekaanval. Zal het vogende keer als ik door de straat loop toch eens proberen.

  2. @jg
    Kwa claustrofobie: niet doen. Ik zou binnen niet zomaar een brandende krant opsteken. Ik denk dat in Nederlands de handel zou zijn gesloten op last van hogerhand. Verder niets dan lof – biografie Beckett, meerdere boeken en plays Beckett, Bouroughs maar vooral veel obscure zut van voor 1900.

    @Brs
    Ja en ook Bitrot, een boek aanhangende zijn tentoonstelling in Witte de With. Een schrijver waarvan ik dacht veel te hebben maar weinig heb. Jpod stond ook in the Archives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*