Een zeer gevarieerde kunstcollectie

opschoning kunstcollectie Deventer

Uit de Volkskrant, 12 november

De gemeente Deventer gaat opschonen. Hop, de bezem erdoor.

“De volgende kunstenaars (of erven van deze kunstenaars) worden verzocht voor 24 november contact te zoeken met de gemeente Deventer.

Bijl, Ellens Boomkamp, Jos Bos, Cees van den Bos, K. v. d. Bosch, Marianne Bouknegt, E. A. Breman, Co Broek, Jan K. v. d. Daamen, Gerrie Dekker, Johanna, Dool, van den Elsdingen, B. P. A. Espanol, P. Kluivers, Beatrice Kostic, M Link, M. Mensink / de Wolf Raebel, A. L. Schaaf, H. van der Vernooy, G. Visser, Henk Voerman, Henk Wiersma, Liesbeth Wijnbergen, J. M.”

En dan volgen er sancties en boetes en straf en moeten de betrokken kunstenaars een verwijderingsbijdrage betalen.

De term opschoning doet vermoeden dat het niet om werken van de allerhoogste kwaliteit gaat. Misschien zijn de kunstenaars in Deventer en omstreken wereldberoemd, maar googelen levert weinig resultaat.

De gemeente Deventer zal verplicht zijn om door voor een paar duizend euro aan krantenadvertenties te plaatsen blijk te geven van haar voornemen de boel eens flink op te kuisen.

Waarom niet gekozen voor een meer aansprekende oplossing? Je zou de af te stoten werken op marktplaats of ebay kunnen plaatsen. Daar staat wel meer troep te koop.

Of beter nog: een tentoonstelling MOST NOT WANTED. Publiciteit gegarandeerd.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

  1. In het BK krantje staan iedere keer van dit soort advertenties. Knap lullig om zelf je naam daarin tegen te komen lijkt me. Misschien zit er trouwens wel handel in. Die MOST NOT WANTED tentoonstelling MOET er komen!

  2. Helemaal mijn idee. Organisatie is wel te doen en he over verzekeringspremies valt te praten want de muk is klaarblijkelijk toch niets waard.

    Zal de BK journaals een doorspitten om tot een leuke long shortlist met namen te komen. Met een beetje geluk komt een zekere naam meerdere malen voor en dan hebben we de MOST NOT WANTED artist van de laatste 50 jaar! Die gast is binnen wat ik je brom.

  3. Geweldig plan. Ik verleen graag hand- en spandiensten op vrijwillige basis. Ik hou erg van ongewenste kunstenaars. Het zijn de helden van deze tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*