Stefaan Dheedene

Stefaan Dheedene

Stefaan Dheedene bought a piece of furniture from the Billy series at Ikea. But the day before the exhibition opened, Dheedene took Billy back to Ikea. […] In the time before the opening the artist hired a carpenter who reconstructed the mass-produced Billy as a unique work of art. (Link)

“De kunstenaar poogt bij het begin van de tentoonstelling de nagemaakte ‘Billy’-kast ongemerkt weer in het commerciële circuit van de winkelketen te infiltreren. De perceptie van deze transactie zal in beide systemen verschillend zijn, wat voor de ene een verlies betekent (een copie als minderwaardig dan het origineel) zal door de andere beschouwd worden als een meerwaarde (het vervangen van een banaal product door een waardevol kunstwerk). “

stefaandheedene.com

(Via VVork.)

Noot: schrijnwerker vs kunstenaar: zie handjob.

About Jeroen Bosch 4743 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*