Sneak Preview Lantaren-Venster: Gomorra

Gomorra

Gamorra, Matteo Garrone, 2008

De film begint smakelijk met een afrekening in een zonnestudio en toont vervolgens verschillende facetten van de Camorra als een middelgrote Europese economie: textiel, bankwezen, afvalverwerking, humanitaire hulp en sociale zekerheid. Wat losse verhaallijnen keren steeds als geslaagde grap terug. De aftiteling rept nog over financiering van de nieuwe Twin Towers.

imdb.com/title/tt0929425

Gomorra

“Pas op dat je niet verbrand.”

Gomorra

Gomorra

Afvalverwerking: locatie-scouting.

Gomorra

Aanstormend talent.

Gomorra

Afvalverwerking: negers kunnen niet eens fietsen, de autochtone jeugd moet het weer oplossen.

2 Comments

  1. Vanmiddag was een van de figuren voor mij in het postkantoor een opgeschoren kaukasier in trainingsbroek (zal wel turk zijn) die keurig een paar met elastiek samengebonden pakketten euro’s kwam afleveren. De baliemedewerkster was toch goed 5 minuten bezig met tellen, en iedereen telde mee. Leuk dat Gomorra, maar de moderne Europese economie heeft toch een fatsoenlijk banksysteem nodig.

    Daarbij: als het aanstorment talent zich met Tony Montana gaat vergelijken, dan weet je dat ze het niet gaan halen. Willen ze soms in dollars worden uitbetaald?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*